Buurtkamer in de Hagedoornschool 

Ballenmuur bij de HagedoornschoolWillem Alexander en Maxima namen al eens een kijkje in de Hagedoornschool en maakten kennis met de bewoners die samen het ‘bewonersinitiatief’ vormen. Dat koninklijke bezoek had een reden, want de bewoners hebben een mooie prestatie geleverd. Ze vonden het maar niets dat de school z’n deuren sloot en protesteerden luid en duidelijk. Toen het besluit eenmaal genomen was, vonden ze het belangrijk dat het gebouw voor de buurt behouden bleef. Ze vroegen de gemeente om de sleutels en die hebben ze gekregen.

Er zijn heel wat uurtjes in de voorbereiding gaan zitten en de Hagedoornbewoners Alma, Ceriel, Ciska, Jeannette, Liesbeth en Roy staan te popelen voor de officiële opening op 9 juni. Niet dat ze de afgelopen tijd hebben stilgezeten, want ze organiseerden al van alles, zoals een braderie, een voetbalavond en een ladies night. Inmiddels hebben ze de gezellige inrichting bij elkaar gescharreld: een koffietafel, een comfortabele zithoek, allerlei decoraties en foto’s van de oude school. De lokalen worden gebruikt door bedrijven die de buurt iets te bieden hebben.

De bewoners hebben veel plannen, zoals leuke activiteiten voor kinderen, ook in de vakantieperiode, braderieën en een kerstmarkt. Het gebouw staat aan het Goossenmaatspark en dat willen ze ook benutten. Viswedstrijden, net als vroeger, de highlandgames of kamperen in het park?

De bewoners hebben veel plannen om van de Hagedoorn een groot succes te maken en kunnen daar hulp bij gebruiken. Zin om mee te helpen? Mail bastiaan@eurus.nl of loop even binnen. Het adres: Wilgenstraat 11.

You may also like...

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht