Lekker chillen in het wijkcentrum

jongeren aan het gamen in wijkcentrum Goossenmaat

Veel jongeren uit het Nieuwstraatkwartier komen graag naar de activiteiten in wijkcentrum Goossenmaat. Jongerenwerkers Moat en Celine begeleiden de activiteiten inmiddels een jaar of 10. Moat: “Doordat we hier al zo lang zijn, hebben we vertrouwen opgebouwd. Veel jongeren kennen we vanaf de kinderclub. De groep van 13 tot 18 is er op dinsdagavond. Ze worden dit keer extra verwend met lekkere hamburgers. “Doe er maar flink sla en tomaten tussen, dan eet je ook wat groente”. Het is een beloning voor de afgelopen acht weken, toen de jongeren in tweetallen autochtoon/allochtoon zelf activiteiten organiseerden. Zoals een voetbaltoernooi in de Cruijffcoarts in en rond de wijk.

Er hangt een rustig en positief sfeertje. Een deel van de jongeren is in het park tegenover het wijkgebouw. Anderen spelen de Fifa-game rond de tv. Er is wat discussie welke ploegen tegen elkaar gaan spelen. Andere jongens zitten rond een lange tafel. Een vertelt over zijn stage bij Blokker: het zijn lange dagen.

Moat geniet: “Moet je toch kijken hoe allerlei nationaliteiten hier naast elkaar zitten: Nederlands, Irakees, Turks, Marokkaans, Palestijns. We hebben wat afspraken gemaakt: je blijft met je handen van elkaar af en spreekt elkaar normaal aan. Vaak behandelen we thema’s, zoals tolerantie, voetbal of verslaving. En we gaan wel eens uit: vorig jaar naar de Rotterdamse haven. Veel jongens komen nauwelijks de wijk uit en wisten niet wat ze zagen.”

You may also like...

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht