Dicht bij alles

In het Nieuwstraatkwartier is alles in de buurt

Het Nieuwstraatkwartier is een bijzonder stukje Almelo. Het bestaat uit de buurten Rohof, Goossenmaat en Beekhof. Vanuit vrijwel elke straat zie je korenmolen De Hoop. Logisch, want hoogbouw is niet toegestaan om te voorkomen dat de molen geen wind krijgt. Bijzonder is ook het Goossenmaatspark: een groot groen gebied waar je lekker kunt spelen of rondhangen. En al vele eeuwen kabbelt de Almelose Aa door de wijk.

Tegelijk bruist de wijk. Perfect bereikbaar op de weg van het centrum naar de snelweg en maar een paar minuten lopen van het station en de stad. Het Nieuwstraatkwartier heeft prima voorzieningen, zoals een grote supermarkt. Zin in bijzonder eten? Hier vind je de verrassendste levensmiddelen en plekken waar je eten meeneemt. Op zoek naar iets leuks in huis? Ga langs bij de kringloop- en curiosabedrijven. En zo zijn er ook winkels voor onder andere je uiterlijke verzorging, telefoon en vervoer.

Alsof dat nog niet genoeg is woon je in het Nieuwstraatkwartier bovendien dichtbij eredivisie (Heracles), onderwijs, film, theater en het centrum met z’n winkels en andere voorzieningen.

Begrenzing van het Nieuwstraatkwartier

 

Comments are closed.